Huis kopen zonder vast contract

Huis kopen zonder vast contract

Huis kopen zonder vast contract

Heb je geen vast arbeidscontract, maar werk je op basis van tijdelijke (uitzend-) contracten? Ben je zzp'er of freelancer? Maar zou je wel graag een huis willen kopen? Er zijn diverse oplossingen.

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Voor uitzendkrachten, flexwerkers, zzp’ers of mensen met tijdelijke arbeidscontacten zijn er verschillende oplossingen om toch een huis te kopen. Welke oplossing het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie, je woonwensen en je plannen voor de toekomst. Samen met je adviseur bekijk je welke opties jij hebt en vind je de manier om jouw plannen te realiseren.

Nog geen vast contract: intentieverklaring

Je hebt nog een tijdelijk contract, maar je werkgever is wel van plan om je een vast contract aan te bieden. Dan kan je werkgever dat met een intentieverklaring aangeven. Bij een groot aantal geldverstrekkers kun je dan wel terecht.

Voor tijdelijke contracten, zzp'ers en freelancers: jaarinkomen

Een aantal geldverstrekkers biedt een speciale hypotheek voor zzp'ers en freelancers. Op basis van de nettowinst of inkomen van de afgelopen drie jaar, wordt een gemiddeld jaarinkomen berekend. Dit bedrag wordt gebruikt om je maximale hypotheek uit te rekenen en om te bepalen of je de komende jaren genoeg zult verdienen om de maandlasten te betalen. Ben je korter dan drie jaar zelfstandig ondernemer? Een aantal geldverstrekkers kan ook met cijfers van een of twee jaar werken.

Tijdelijke contracten of uitzendwerk: Arbeidsmarktscan

Met de Arbeidsmarktscan kunnen jouw kansen op de arbeidsmarkt in beeld gebracht worden. Is jouw inkomen flexibel, maar zien jouw kansen er goed uit en is het niet waarschijnlijk dat je langdurig werkloos wordt? Dan kan een geldverstrekker besluiten om je tóch in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

Uitzendwerk: Perspectiefverklaring

Je vooruitzichten op werk zijn bepalend. Opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker woont en werkt worden meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Yacht of Tempo Team  maakt onderdeel uit van de perspectiefverklaring. Een aantal geldverstrekkers kan op basis van een positieve perspectiefverklaring een hypotheek verstrekken.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met ons.
Jack Tol
Jack Tol
stuur email
Tel 0299-200999
Gerie Veerman
Gerie Veerman
stuur email
Tel 0299-200999
Jan Tol
Jan Tol
stuur email
Tel 0299-200999
Linda Sier
Linda Sier
stuur email
Tel 0299-200999
Nico Karhof
Nico Karhof
stuur email
Tel 0299-200999
Anneke Beemsterboer
Anneke Beemsterboer
stuur email
Tel 0299-200999
Het hypothekenteam