Vervoersmiddelen en transport

Vervoersmiddelen en transport

Als ondernemer wil je de bedrijfsvoertuigen natuurlijk goed verzekeren. Maar hoe bescherm je ook je werknemers voor mogelijke verkeersongevallen? En hoe kun je de vervoerde goederen beschermen tegen eventuele diefstal of vervoersschade?

Welke risico’s kun je afdekken?
Een werknemer veroorzaakt een verkeersongeval en beschadigt daarbij de bedrijfsauto.
De bedrijfsscooter wordt gestolen.
Twee werknemers gaan op zakenreis, maar bij aankomst blijkt hun bagage gestolen.
Er wordt ingebroken op je bedrijventerrein en er worden heftrucks gestolen.
Er ontstaat schade aan goederen die je over de weg laat vervoeren.
Een werknemer veroorzaakt een verkeersongeval waardoor een inzittende letsel oploopt.

Vervoersmiddelen en transport
Veelvoorkomende verzekeringen

 • + Motorrijtuigenverzekering

  Dat een motorrijtuig minimaal een WA-verzekering nodig heeft is bekend. Maar kies je er vervolgens nog een beperkt casco of volledig casco dekking bij? En hoe zit het als je onderneming meerdere motorrijtuigen wil verzekeren? Is het dan mogelijk om je motorrijtuigen voordeliger te verzekeren? Ook het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering vraagt maatwerk. Zo kan je bedrijf misschien wel de BTW/BPM verrekenen. Of misschien wil je de kostbare belettering van je motorrijtuigen wel meeverzekeren. Zorg er voor dat je verzekering aansluit op je wensen.

 • + Inzittendenverzekering

  Onafhankelijk van de vraag wie een schade heeft veroorzaakt, wil je de inzittenden van een motorrijtuig verzekeren. Want wat gebeurt er als er schade ontstaat aan kleding of goederen? Of als er medische hulp nodig is? Of nog erger, wat gebeurt er als iemand overlijdt of blijvend invalide raakt? Als werkgever kun je een inzittendendekking afsluiten om deze risico’s te beperken.

 • + Transportverzekering

  Heb je goederen die door jezelf of door anderen worden vervoerd? Dan heb je een transportverzekering nodig. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de vervoerder namelijk niet altijd aansprakelijk voor de schade aan goederen en containers die u over de weg laat vervoeren. Daarnaast is er ook vaak sprake van een maximale aansprakelijkheid. Een transportverzekering is daarom onmisbaar.

 • + Werkmaterieelverzekering

  Heftrucks, graafmachines of ander werkmaterieel. Het zijn behoorlijke investeringen. Die wil je dan ook goed verzekeren. Want wat gebeurt er bij brand of diefstal? Of als er sprake is van een eigen gebrek, waardoor er ook nog eens gevolgschade ontstaat? De werkmaterieelverzekering kan je risico’s beperken. Maar ook deze verzekering vereist maatwerk. Laat je daarom goed voorlichten.

 • + Zakenreisverzekering

  Of jij en je werknemers nu vaak of minder vaak op vakantie gaan, een goede voorbereiding zorgt voor een prettigere reis. Ook het afsluiten van een zakenreisverzekering helpt hier bij. Zo ben je verzekerd tegen vele risico’s die je op reis tegen kunt komen, zoals diefstal of vermissing van bagage en ziekte.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met ons.