07-05-2019

Autoschade melden?

Autoschade melden?

Een aanrijding is zo gebeurd. Maar wat moet je dan doen in geval van schade? Er moet een schadeformulier worden ingevuld. Hoe werkt dat ook al weer? En heb je er eigenlijk nog wel één in de auto liggen?

Steeds minder mensen hebben een papieren schadeformulier in de auto liggen. Als je geen schade krijgt aan je auto is dat natuurlijk geen groot probleem. Maar wat doe je als er wel een keertje iets mis gaat?

Snel en eenvoudig zonder papierwerk je autoschade melden?
Dat kan! Hoewel steeds minder mensen een papieren schadeformulier in de auto hebben, heeft vrijwel elke bestuurder een mobiele telefoon bij zich. Zorg er voor dat je de app van mobielschademelden.nl op je telefoon hebt staan. Ontstaat er autoschade? Dan kun je via deze app gemakkelijk melding doen bij je verzekeraar. Je hoeft alleen de gegevens in de app in te vullen.

Er zijn drie manieren om de mobielschademelden app op je telefoon te zetten:

  1. Download de mobielschademelden app via de Playstore of Appstore
  2. Ga naar www.mobielschademelden.nl en volg de instructies
  3. Gebruik deze QR-code om direct op www.mobielschademelden.nl te komenWanneer kun je een autoschade melden via de app?
Je kunt de app gebruiken als er sprake is van een eenzijdige autoschade of schade met één tegenpartij. Bij schadegevallen waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, kan de app (nog) niet gebruikt worden.

Op welke manier kun je een melding doen?
Je kunt de melding samen met de tegenpartij op één smartphone doen, maar het is ook mogelijk om de schade via twee smartphones te melden. In dat geval doet iedere partij de melding op zijn/haar eigen telefoon.

Doe je melding van autoschade via de app? Dan komt deze melding automatisch binnen bij beide autoverzekeraars. Zij kunnen de schade dan direct in behandeling nemen. Je hoeft daar zelf dan niets meer aan te doen.

Meer artikelen hierover:

Verzekeren Autoverzekering Schade